Kirjoitettu

Tiukkoja tilanteita Yhdysvaltain presidenttiväittelyssä

ÄTT — Äpyn amerikansuomalainen kirjeenvaihtaja Sulo R. Slick raportoi henkilökohtaisen sähköpostinsa välityksellä Yhdysvalloista, pienen juottolan takapöydästä, Fernet Brancan sumentamien linssittömien aurinkolasien takaa. Äpy on seurannut USA:n vaaleja tiiviisti ja pitänyt silmällä ehdokkaiden kampanjoita vaalihuuman alusta asti.

Kirjeenvaihtajamme raportin mukaan Yhdysvalloissa on tällä hetkellä mukavat oltavat kaikilla varallisuusasteilla. Köyhät, lukutaidottomat ja meksikolaiset voivat henkiensä pitimiksi vapaasti varastaa työpaikkoja, joita luodaan keskiluokalle miljoonittain, yritykset eivät joudu maksamaan veroja sekä rikkaat tienaavat ja kuluttavat niin paljon, että talous on saatu virkoamaan tarpeeksi ainakin vielä yksille, jos ei jopa myöhäisillan jatkoja varten.

Vaalikauden ensimmäinen presidentillinen väittely käytiin eilen ehdokkaiden Aku Valttikortti ja Hilarius Calccicivi (ei sukua Hiirelle) välillä. Väittelyn ensimmäinen kierros käytettiin klassiseen kuka vei roskat -debattiin, jota seurasi kiihkeätahtinen kuka sanoi mitä -pallottelu. Calccicivi hallitsi toista kierrosta asiapitoisilla salaäänitteisiin pohjaavilla argumenteillaan, mutta Valttikortti toipui nopeasti käyttäen tekniikkaa, jota väittelytaitoon perehtyneet kutsuvat luin netistä -puolustukseksi (ns. magnet media defence).

Vaikka Aku selkeästi loisti bisnesmiehenä niin taloudessa vähemmän kokenut ja rauhallisempi Hilarius Calccicivi voitti eilisen väittelyn murskalukemin yli 2,3 %:n marginaalilla viimeisen, hikeä tihkuvan eipäs-juupas -osion jälkeen. Jännityksen hetkiä koettiin vielä viime minuuteilla Valttikortin muuttaessa aikaisemman eipäs-kantansa juupan puolelle ja sai provosoitua Calcciciven heittämään aiemmin mainitut roskat roskakatokseen.

Tekemiensä havaintojen perusteella Äpyn 21-vuotias kirjeenvaihtaja onkin niin vakuuttunut USA:n elpymisestä ja amerikkalaisen unelman elinvoimaisuudesta, että harkitsee jäävänsä maahan vielä 14 vuodeksi ja arvelee hakevansa USA:n presidentiksi täytettyään 35 vuotta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tiukkoja tilanteita Yhdysvaltain presidenttiväittelyssä

  1. Kuka piittaa Trumpista?

Kommentointi on suljettu.