Kirjoitettu

ÄTT: YU-HAUKI JA MUITA IHMEITÄ

Dopingista syytetty suomalaiskorealaiset sukujuuret omaava norjalaishiihtäjä Teresa Yu-Hauki on ollut valtamedian silmätikkuna jo toista viikkoa.

Wappulehti Ävyn haarakonttorissa Puntinkankaan Änti-Doping-Liitossa työskentelevä huulirasva-asiantuntija Lip Balmström tavoitti Yu-Haukin kohun keskeltä.

“Tosiaan homma alkoi Italian reissusta, kun silloinen maajoukkuelääkärimme Ben Diksen toi rapsakkaan aamuun parit Labellot. Olin edellispäivänä sammunut Limoncello-päissäni aurinkoon ja huulet olivat kuin herpeksen jäljiltä. Onhan tämä jotenkin ironista, että ensin kärähti huulet ja nyt sitten minä! Mutta minkäs teet… Onneksi olemme vuosien mittaan pelanneet päättäviin elimiin riittävästi omia poikia, joten eiköhän tämä tästä maton alle lakaista!” naurahtaa Yu-Hauki pursuava Bepanthen-tuubi taskussaan.

Wappulehti Ävyn toimituksesta asiaa kommentoi vanhempi douppaaja Pertti Parimärkää.
“Pelimiehenä ymmärrän hyvin, että huulten kostuttelu vaatii välillä vippaskonsteja. Kiellettyjä aineita en kuitenkaan kannata, vaikka onhan se myönnettävä, ettei tämäkään lehti pelkällä äidinmaidolla synny…” pohtii Parimärkää ja korkkaa maajoukkuelääkärin määräämän Fernet-pullon.